Korisnici HT-a testiraju LTE tehnologiju

Bez autora
Aug 04 2011

Slijedom natječaja koji je objavio početkom srpnja, Hrvatski Telekom odabranim korisnicima u Zagrebu, Rijeci i Splitu pruža mogućnost da svakodnevno i besplatno testiraju LTE tehnologiju - najnapredniju generaciju mobilne mreže koja omogućava brzine i do 150 Mbit/s u downloadu. HT tu mogućnost pruža za oko stotinjak odabranih korisnika - privatnih, poslovnih te predstavnika medija koji se nalaze u području pokrivenosti LTE signalom. Tijekom testne faze, koja traje do 30. rujna 2011. godine, HT će prikupljati iskustva korisnika kako bi u budućem komercijalnom radu LTE mreže pružio najbolju kvalitetu usluge kao i najveće brzine surfanja. LTE tehnologija korisnicima pruža napredne mogućnosti u korištenju usluga koje zahtijevaju velike brzine bežičnog prijenosa podataka kao i brže pristupe aplikacijama poput video sadržaja, mrežnih igara te cijeli niz aplikacija baziranih na novim Web 2.0 standardima.

Korisnici HT-a testiraju LTE tehnologijuSlijedom natječaja koji je objavio početkom srpnja, Hrvatski Telekom odabranim korisnicima u Zagrebu, Rijeci i Splitu pruža mogućnost da svakodnevno i besplatno testiraju LTE tehnologiju - najnapredniju generaciju mobilne mreže koja omogućava brzine i do 150 Mbit/s u downloadu.

HT tu mogućnost pruža za oko stotinjak odabranih korisnika - privatnih, poslovnih te predstavnika medija koji se nalaze u području pokrivenosti LTE signalom. Tijekom testne faze, koja traje do 30. rujna 2011. godine, HT će prikupljati iskustva korisnika kako bi u budućem komercijalnom radu LTE mreže pružio najbolju kvalitetu usluge kao i najveće brzine surfanja, ističe se u priopćenju kompanije.

LTE tehnologija korisnicima pruža napredne mogućnosti u korištenju usluga koje zahtijevaju velike brzine bežičnog prijenosa podataka kao i brže pristupe aplikacijama poput video sadržaja, mrežnih igara te cijeli niz aplikacija baziranih na novim Web 2.0 standardima.

Hrvatski Telekom je još u listopadu prošle godine po prvi puta uživo u Hrvatskoj demonstrirao LTE testnu mrežu te krajem ožujka ove godine uspostavio video konferencijsku vezu između Rijeke i Zagreba putem LTE tehnologije. Iz HT-a ističu kako će komercijalnu upotrebu LTE-a omogućiti već tijekom 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik